5 Kasım 2015 Perşembe

KABT #8 Phillip Margolin - Kanlı Hesaplaşma


Kitap Adı: Kanlı Hesaplaşma
Yazar Adı: Phillip Margolin
Orijinal Adı: Gone But Not Forgotten
Basım Yılı: 2015

Arka Kapak:
Portland karanlığa gömülmüştü. Zengin ve saygın adamların eşleri birer birer kayboluyordu. Bu kayıpları birbirine bağlayan yegâne işaretse tek bir siyah gülle, üzerinde Gitti Ama Unutulmadı yazan nottu. Bu durum geçmişte ülkenin bir diğer ucunda yaşanan dehşetin yeniden ortaya çıkması anlamına geliyordu. Tıpkı o zaman olduğu gibi korku dolu günler yaşanacak, peşi sıra ölümler olacaktı. Bir katilin gölgesi hayatını karartırken, savunma avukatı Betsy Tannenbaum bir kâbusun içinde kapana kısılmıştı. Çok yakında soğuk, güçlü ve hilekâr bir müvekkili savunmak için sahip olduğu her şeyi ve sevdiği herkesi tehlikeye atacaktı. Bu adam bir kurban da olabilirdi bir cani de.




       Herkese merhaba 🙋 Kitap Avcıları olarak okuduğumuz Kanlı Hesaplaşma bitti.

       Hunter's Point kasabasında kadınlar kayboluyor. Cesetleri bile bulunamıyor. Kaybolan kadınların evlerinde siyah bir gül ve bir not bulunuyor: Gitti Ama Unutulmadı. Katil o kadar başarılı ki arkasında hiçbir delil bırakmıyor. Olay yerinde boğuşma izi bile yok. Dedektifler, polisler peşine düşüyor. Daha sonra Peter Lake adındaki başarılı avukatın karısının ve kızının öldürülmesi ve olay yerinde gül ve notun yanında bulunan cesetler, işleri çıkmaza sokuyor. Kim bu katil? Nancy Gordon kendini bu işe adamış bir dedektif. Hunter's Point'teki olayın üstü örtülüyor katil bulundu deniliyor ve dava kapanıyor. Sizce olay yerinde hiçbir delil bırakmayan biri bu kadar kolay bulunabilir mi? 

       Yıllar sonra Gül katilinin Portland, Oregon'da tekrar ortaya çıkması kafalarda soru işareti bırakıyor. Nancy Gordon katilin peşinde ve bu sefer kim olduğunu biliyor.

       Betsy Tannenbaum adlı avukat bütün gayretiyle bu işe girişiyor. Müvekkilini korumak için neleri tehlikeye atacak? Daha doğrusu davası uğrunda her şeyi tehlikeye atmaya değecek mi? 

       Ben polisiye okumayı sevmem açıkcası hiç tarzım değil fakat gerçekten Kanlı Hesaplaşma fikrimi değiştirdi bundan sonra gelsin polisiyeler. Ya en başından katil belli tamam diyorum kafam rahat bir bakıyorum başka başka olaylar, kişiler. Hiçbir şey tahmin ettiğim gibi gitmiyor. Tamam kesin suçlu bu diyorum o kişinin olayla alakası bile olmuyor sınavda 1-2'ye doğru diyip cevabın yalnız 3 olması gibiydi. İlk 30 sayfa kitabın akışını anlayamadım. Kitapta çok fazla karakter var orası birazcık zorladı beni kimin kim olduğunu unuttum sürekli başa dönüp baktım.

       Kitap sayesinde ceza hukukuna merak saldım. O kadar akıcıydı ki tek solukta okunacak bir romandı. Kitabın hukuku bilen biri tarafından yazıldığı belli -yazar avukatmış- Yazarın dili çok güzeldi fakat iş yazarda bitmiyor çevirmenin de bir o kadar önemli olduğunu biliyoruz. Çevirmen çok güzel iş başarmış. Polisiye seven herkese gözüm kapalı öneririm, polisiye okumaya başlamak için de güzel bir seçim olur ama polisiye sevmiyorsanız pek tavsiyem değildir. 

Puanım :



0 yorum:

Yorum Gönder