5 Kasım 2015 Perşembe

KABT #7 Patricia Scanlan - Seni Bana Getiren Mektup



Kitap Adı: SENİ BANA GETİREN MEKTUP
Yazar Adı: PATRICIA SCANLAN
Orijinal Adı: WITH ALL MY LOVE
Basım Yılı: 2015


Arka Kapak:
Bir mektup her şeyi değiştirir... Seni bana getirir...

Briony küçük kızıyla birlikte, İspanya'da yaşayan annesi Valerie'yi ziyarete gider. Masmavi Akdeniz sularına karşı oturmuş fotoğraf albümüne bakarken sayfaların arasında kendisine yazılmış bir mektup bulur. Mektup, Briony'nin kendisiyle görüşmek istemediğini düşündüğü büyükannesi Tessa'dandır.

Briony bu mektupla sadece büyükannesiyle ilgili gerçeği öğrenmekle kalmaz, aynı zamanda annesi ve kaybettiği babasıyla ilgili sırları da gün yüzüne çıkarır. Briony, Valerie ve Tessa'nın hesaplaşmalarla, aşkla, pişmanlıkla, her şeyden önemlisi sevgiyle örülü hikâyesi hem duygulandırıyor hem de tatlı bir tebessüme dönüşüyor.


          Hepinize merhaba 🙋           Seni Bana Getiren Mektup tur kapsamında okuduğumuz bir kitaptı.

          Briony küçük kızı Katie ile İspanya'da yalnız başına yaşayan annesi Valerie'yi ziyarete gidiyor. Tatil yaparım kafa dinlerim diye düşünüyor. Bir gün fotoğraf albümünün içinden kendisine yazılmış bir mektup buluyor. Tabi hemen açıp okuyor ve hayatının şoku... Mektup yıllar yıllar önce yazılmış hem de Briony ile bir daha görüşmek istemediğini düşündüğü büyükannesi Tessa tarafından. Ne yapacağını bilemeyen Briony annesine durumu soruyor ve gerçekler gün yüzüne çıkmaya başlıyor.
Valerie çok genç yaşta sevdiği adamı, Jeff'i kaybediyor. Briony ile bir başına kalıyor.

          Kitabımız Valerie ile Jeff'in tanışma hikayesini anlatıyor. Birlikte geçirdikleri günler, Valerie'nin evlilik öncesi hamile kalması, iki aile arasında yaşananlar, Tessa'nın Valerie'yi hiçbir zaman sevmemesi, Valerie'nin genç yaşında yaşadığı zorluklar, tek dostu olan Lizzie'nin Valerie için yaptığı fedakarlıklar, Jeff'in ölümü ve çok daha fazlası...

          Tabi Briony mektubu bulduğu zaman bunların hiçbirini bilmiyor ve Briony için sıra Valerie'nin hikayesini dinlemeye gelince Valerie'nin her zaman yanında olan dostu Lizzie de İspanya'ya geliyor. Briony'ye bütün hikayeyi baştan sona anlatıyorlar ki Briony seçimini yapabilsin. Ama bir hikaye her zaman çift taraflıdır değil mi? Kim bilir Tessa neler yaşadı da böyle bir insan oldu onu da Tessa kendi hikayesini anlatırken öğreniyoruz. İşte kitabımız böyle bir içeriğe sahip.

          Ben bu kitaba bayıldım. Sımsıcak bir hikayeydi. Bana yoğun duygular yaşattı. Bir insanın yaşadığı zorluklar karşısında duruşunu, bazen ne kadar bencil olabileceğini, karşı tarafın davranışlarının kendisini nasıl etkilediğini anlatan mükemmel bir kitaptı. Arada sırada fantastikler dünyasından uzaklaşıp böyle kitaplar okumak çok güzel oluyor. Gerçek hayatı konu alan kitaplardan en beğendiklerim arasında yerini aldı bile. Çok akıcıydı nasıl bittiğini anlayamadım. Yağmur sonrası, Mart menekşeleri gibi kitapları okumayı sevenlere tavsiyemdir. Yok ya ben fantastik okurum diyenler de mutlaka göz atsın bence seveceksiniz. 
Ayrıca Jeff gibi bir insan hepimize lazım bence 🙈

Puanım:

0 yorum:

Yorum Gönder