7 Haziran 2015 Pazar

KABT #3 Tess Gerritsen - Diriliş Kitap Yorumu

Kitap Adı: Diriliş
Yazar: Tess Gerritsen
Orijinal Adı: Die Again
Seri Bilgisi: Rizzoli&Isles, #11
Sayfa Sayısı: 464
Basım Tarihi: 2015
Yayınevi: Martı Yayınları

Arka Kapak: 
"Bir daha yaşayabilmek için iki kere ölen benim."

Her şey, usta bir avcı olan Leon Gott'un, evinin garajında ölü bulunmasıyla başlar. Dedektif Rizzoli ve Doktor Isles bu esrarengiz ölümün detaylarını araştırdıkça aralarında benzerlikler bulunan diğer vakalara ulaşırlar. Nihayetinde, yaptıkları araştırma onları altı yıl önce bir safari sırasında Afrika'da işlenen turist cinayetlerine kadar götürür.

Gözü pek ikilinin, katliamların ardındaki sır perdesini kaldırmak için o lanetli safariden kurtulabilen tek kişiye, Millie Jacobson'a ulaşmaları gerekir. Ancak genç kadın hâlâ tehlikede olduğunu düşünmektedir ve hayatta kalma mücadelesi vererek geçirdiği günleri hatırlamak istemiyordur. Bu yüzden Rizzoli ve Isles için, Millie'yi ikna etmek ve bu sıra dışı cinayetleri aydınlatmak düşündükleri kadar kolay olmayacaktır.



       Diriliş, Rizzoli&Isles serisinin çıkan son kitabı bizim ise 3. tur kitabımız. Benim bu seriyle tanışmam da bu kitap sayesinde oldu ve seriye son kitabıyla giriş yaptım.
       Dedektif Jane Rizzoli ve adli tıp uzmanı Maura Isles gördüğüm en iyi ikililerden biri. Aralarındaki dostluk, güven, uyum mükemmel.

       Kitabımız Botswana'ya safariye giden 7 kişinin tur rehberi ve iz sürücüleriyle birlikte yaptıkları kampı anlatarak başlıyor. İlk gün her şey istedikleri gibi gidiyor. Vahşi doğada yaşanan harika bir gün, kuş sesleri, av hayvanları.. Ta ki bir sabah uyandıklarında iz sürücülerinin öldürüldüğünü görene kadar. İşte her şey o zaman tersine dönüyor. Felaketler zinciri birbirini izliyor.  


      Boston'da ise 64 yaşında usta bir Avcı olam ve tahnit işiyle uğraşan, işinde baya iyi ve neredeyse bütün avcılar tarafından tanınan Leon Gott evin garajında ölü bulunuyor. Ellerinin bir kısmı ise evcil hayvanları tarafından yenmiş. Ne kadar ürkütücü değil mi? Bu iki olay ise 6 yıl önce Botswana gezisinde hayatta kalmış olan tek kişiyle bağlantılı. E bir de aynı gün öldürülen ve Leon Gott'la geçmişinin kesiştiği bilinen bir kadın var. Peki Rizzoli ve Isles bu olayın üstesinden gelebilecek mi? 

      Vahşi hayvanlar, safariler, avcılık, büyük kediler, cinayetler, güven ve sadakat, ölüm ve yaşam arasındaki ince çizgi. Ortada o kadar az ipucu var ki. Okurken şüphelenmediğim tek kişi bile yoktu. Kafam yandı resmen. Ama kesinlikle en beklemediğim insan darbeyi vurdu. Zaten bir cinayet romanından beklenen de bu değil mi? Hele o son sayfa yok mu. Yüreğim paramparça oldu resmen. Okuduğum ilk Tess Gerritsen kitabıydı ama son olmayacağından eminim. Son kitaptan başlamış bile olsam olaylarda kopukluk yaşamadım. Çok sürükleyiciydi bir günde biten kitaplardan ama sindire sindire okunmalı.
Puanım: 


3 yorum:

  1. Vay canına zevklerimiz çok benziyor.
    Seth , Patch , Adrian :'')
    Mutlaka tanışmak istiyorum seninle ! :)
    Gmail adresini alabilir miyim ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dusesingunlugu.blogspot.com bu da benim , beklerim ^^

      Sil
    2. Tabi ki tanışmalıyız :')) Gmail adresim poseidonunkizi@gmail.com 🙈

      Sil